News
Smart solutions

Noccela for Kiilto; Product development collaboration to make the real world smarter

(article in Finnish) Kiilto is actively looking for ways to use digital solutions to produce more value and information for customers. In the ongoing IoT project, Noccela acts as a device supplier and product development partner. The common goal is to halve the time from idea to finished product.

Kiilto tunnetaan kemianvalmistajana ja yrityksenä, joka on aina panostanut tuotekehitykseen. Nyt mukana on entistä vahvemmin digitaalisten palveluiden kehittäminen.

Pyrimme jatkuvasti kehittämään parempia sekä käyttäjä- ja ympäristöystävällisimpiä tuotteita. Digitaalisten ratkaisujen avulla tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa ja kriittistä tietoa, jolla on liiketoiminnan lisäksi myös merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Palvelukehityspäällikkö Saku Haukijärvi toteaa.

Kiillossa käynnistettiin ajatustasolla tuotekehitysprojekti käsihygienian todentamisesta jo pari vuotta sitten. Alkuvuodesta 2022 ajatus oli kirkastunut proof of concept -tasolle ja siitä saatiin hyviä tuloksia. Tavoitteena on digitaalinen palveluratkaisu, joka auttaa kriittisten hygieniaprosessien mallintamisessa ja validoinnissa. Kevään mittaan selväksi tuli, että Kiilto tarvitsee avukseen sekä laitevalmistajan että kokonaisvaltaisen tuotekehityskumppanin. Siinä vaiheessa Noccela tuli kuvaan mukaan.

Tuotekehitysprojekti on aina riski; se syö aikaa, rahaa ja resursseja. Mitä pidemmälle projekti venyy, sitä enemmän kasvaa myös riskin määrä.

Meillä on kykyä ideoida, mutta meillä ei ole oma digitaalista teknologiaa tai osaamista. Heitimme keväällä ison haasteen Noccelalle tilanteessa, jossa aikataulu oli todella tiukka. Saimme Noccelalta määräajassa majakat, tägit ja verkkolaitteiston ja pystyimme käynnistämään pilotin sovitussa aikataulussa.

Haukijärvi sanoo.

Noccela on toteuttanut UWB-teknologiaan perustuvia paikantamisratkaisuja vuodesta 2014 lähtien. Molemmissa yrityksessä uskotaan siihen, että asioiden digitalisoiminen tuo toimintoihin lisää älyä.

Toisin kuin GPS, UWB toimii sisätiloissa. Teknologian avulla pystymme tuottamaan tarkkaa ja läpinäkyvää, reaaliaikaista tietoa, joka puolestaan auttaa ohjaamaan toimintoja oikeaan suuntaan. Paikkatieto itsessään ei ole arvo vaan sille pitää löytää tarve. Näitä voivat olla esimerkiksi toimintojen automatisointi, turvallisuusriskien ehkäiseminen tai yleisötapahtuman tilauspalvelu,

Teknologiajohtaja Olli Laasonen Noccelalta listaa.

Myös Haukijärvi tiedostaa, että teknologiat kehittyvät jatkuvasti. Pysyäkseen vauhdissa mukana, yhteistyö alan huippuosaajien kanssa on ratkaisevaa.

Olemme saaneet Noccelalta tehokasta ja ketterää tuotekehitystukea. Ilman heidän osaamistaan sisätilapaikannus olisi meiltä jäänyt kokonaan tekemättä. Yhdeksässä kuukaudessa olemme jo päässeet melko lähelle kaupallistettavaa ratkaisua ja uskomme vahvasti, että se toteutuu aikataulussa vuoden 2023 loppupuolella. Se, että pystymme Noccelan avulla lyhentämään tuotekehitykseen käytettävää aikaa jopa puolella, on meille kaupallisesti iso etu.

Pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen. Asiakkaan näkökulmasta asiantuntijuudemme arvo tulee juurikin tuotekehityksen nopeuttamisesta. Tässä apuna on paitsi konseptiymmärryksemme, myös valmiit modulimme, joissa asiakas pääsee testaamaan omia oletuksiaan. Me uskomme siihen, että yhdistämällä asiakkaamme toimialaymmärryksen meidän osaamiseemme lopputulos on enemmän kuin osiensa summa.

Noccelan CEO Tuukka Tarkiainen toteaa.

Kuvassa: Saku Haukijärvi ja Olli Laasonen

Lisätiedot:

Saku Haukijärvi, palvelukehityspäällikkö, KiiltoClean Oy, puh. 050 421 1993, saku.haukijarvi@kiilto.com

Tuukka Tarkiainen, CEO, Noccela Oy, puh. 0400 243 298, tuukka.tarkiainen@noccela.com

Kiilto

on kasvava suomalainen perheyritys, jolla on yli satavuotinen historia ja vuoteen 2080 ulottuva visio. Kehitämme, valmistamme ja myymme kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet.
www.kiilto.fi

Noccela Oy

tekee reaalimaailmasta älykkäämpää IoT:n avulla. Mahdollistamme digitalisaation viemisen aina fyysisiin prosesseihin asti. Olemme toteuttaneet kustannustehokkaita UWB-tekniikkaan perustuvia ratkaisuja teollisuuteen, vähittäiskauppaan ja urheiluun vuodesta 2014 alkaen.

Read more

Noccela standard demo kits are now available

To experience actually working indoor positioning

more

Noccela is going to town on IIoT

Noccela exhibits at Konepaja trade fair with DNA business in Tampere next week!

more
High tech electronic PCB (Printed circuit board) with processor, microchips and glowing digital electronic signals. 3d illustration. UWB-embedded-world-2022

Meet us at the Embedded World Conference, 2022 in Nürnberg

To be held from June 21st to 23rd, and Noccela pays a guest visit at the Qorvo stand on the 21st and the 22nd.

more
Cargotec

Noccela keeps the operation-critical industry running

(Article in Finnish)The solution developed by the Turku-based IoT technology company Noccela Oy monitors social distance violation intervals at workplaces and collects data on contacts between individuals at workplaces. This Safety Management Solution has brought clear cost benefits to Cargotec Finland Oy’s Raisio factory.

more